112Gelderland

Gewapende overval: 1 verdachte aangehouden

Aalst - Een man die maandagmiddag om 16.35 uur met een mes een tankstation aan de Maas-Waalweg in Aalst binnenliep, kennelijk om een overval te plegen, is door de pomphouder ingesloten. Ter plaatse gekomen politiemensen hielden in de tankshop vervolgens de verdachte aan. Een tweede dader ontkwam.

De pomphouder had direct door dat de verdachte, naar later bleek een 20-jarige man zonder vast woonadres, een overval wilde plegen. Hij sloot de man in in de tankshop en waarschuwde de politie. Die hielden de 20-jarige aan en brachten hem over naar het politiebureau in Tiel.

Een tweede dader stond vermoedelijk met een auto buiten te wachten; hij ging er in de auto vandoor toen hij merkte dat zijn maatje betrapt was. Een toevallig in de omgeving surveillerende politiehelikopter heeft nog naar de vluchtauto gespeurd, maar zonder resultaat.

De pomphouder deed aangifte. De politie zet het onderzoek voort.

De politie vraagt eventuele getuigen van de overval zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Bijvoorbeeld getuigen die de auto voorafgaand aan de overval hebben zien staan of hebben zien wegrijden bij het tankstation of die meer kunnen vertellen over de tweede dader.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten