112Gelderland

Politiehond pakt vluchtende inbreker

Harderwijk - Een politiehond heeft in de nacht van zondag op maandag 31 december een vluchtende man gepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met een maatje in Harderwijk op inbrekerspad was.

Een getuige zag iets voor 04.00 uur twee mannen in een tuin aan de Operettedreef lopen. Men scheen met een lampje naar binnen en men had duidelijk interesse voor de woning. Even later kwamen er ook meldingen uit de buurt, dat de mannen ook daar waren gezien en kennelijk keken of ze binnen konden komen. Agenten stelden een onderzoek in en zagen n van de mannen in een steeg bij de Chansondreef. Deze ging er direct vandoor en ondanks het feit dat hem nageroepen werd dat een politiehond ingezet zou worden, rende hij door. Hij probeerde nog over een schutting te klimmen, maar toen had de politiehond hem te pakken.

Tijdens de aanhouding bleek dat de man, een 37-jarige inwoner uit Almere, inbrekersspul bij zich had. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht, waar hij is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Er is nog enige tijd gezocht naar de andere verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Als u deze twee mannen ook heeft gezien of u weet waar de tweede verdachte is, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten