112Gelderland

Aangehouden na schoppen brandweerman

Apeldoorn - De politie heeft kort na de jaarwisseling op de Waalstraat een man aangehouden nadat hij een brandweerman in zijn rug had getrapt. De verdachte is overgebracht naar een politiecel.

Zowel brandweer als politie waren rond 00:45 uur aanwezig op de Waalstraat, waar de brandweer een brandstapel bluste. Een 28-jarige inwoner uit Apeldoorn schopte tijdens de bluswerkzaamheden een brandweerman in zijn rug. De aanwezige politieagenten hielden de geweldpleger ter plekke aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in een cel de nacht heeft doorgebracht. Vandaag, 1 januari, krijgt hij de gelegenheid een verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Over de strafafhandeling vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie.

Het OM eist in strafzaken die te maken hebben met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen. Dit geldt ook voor zaken met geweld tegen mensen met een publieke taak, zoals brandweer- en ambulancepersoneel en politieagenten. Deze zaken krijgen daarbij bijzondere aandacht.

 

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten