112Gelderland

Arnhem - Nepwapens in beslag genomen op kermis

De politie heeft donderdag bij een kraam op de kermis in de Arnhemse binnenstad enkele neppistolen in beslag genomen. De verboden wapens werden daar verkocht. De politie kwam de wapens op het spoor nadat een kind er op straat me had lopen zwaaien.

Een passant, die door de gedraging van het kind was geschrokken, meldde zich bij de politie. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen het kind samen met zijn vader aan. Het wapen bleek een zogenaamd balletjespistool te zijn, waarvan onder meer de slede naar achter getrokken kon worden. Dat maakte het tot een bijna niet van echt te onderscheiden wapen. Om die reden is het bezit ervan verboden. Het wapen werd door de agenten in beslag genomen. De jongen en zijn vader vertelden het wapen op de kermis te hebben gekocht. Agenten troffen daar nog zes wapens aan die allen in beslag werden genomen. De jongen wordt niet vervolgd, tegen de verkoper op de kermis is wel proces-verbaal opgemaakt.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten