112Gelderland

Apeldoorn - Nepwapens in beslag genomen bij kermisexploitant

Donderdagmiddag 14 mei heeft de politie 34 nepwapens in beslag genomen bij een kermisexploitant die met een schiettent aanwezig was bij een evenement in het Zuiderpark in Apeldoorn.

De politie zag de wapens liggen en sprak de exploitant erop aan. Realistische nepwapens zijn verboden in Nederland omdat ze gebruikt kunnen worden om strafbare feiten mee te plegen, zoals bedreiging en overvallen. De 34 zwart gekleurde balletjespistolen zijn door de politie in beslag genomen.

De politie lette extra op de aanwezigheid van eventuele nepwapens naar aanleiding van het feit dat woensdagavond 13 mei al een man gesignaleerd was die een realistisch ogend plastic wapen in zijn broeksband droeg. De man had het wapen even daarvoor gewonnen. Na uitleg van de politie over waarom dit verboden was en dat nepwapens tot ongewenste situaties kunnen leiden, vernietigde de man het wapen ter plekke zelf.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten