112Gelderland

Doetinchem - Scooterrijder vast na negeren stoptekens en roekeloos rijden

Tijdens een bromfietscontrole vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur door het verkeershandhavingsteam op de Tjalmastraat negeerde een scooterbestuurder de stop- en volgtekens van politie. De man ging er vol gas vandoor en probeerde vervolgens aan de controle van een motoragent te ontkomen. Daarbij vertoonde hij in een woonwijk gevaarlijk rijgedrag. Op de Rozengaardseweg werd de bestuurder tot stoppen gedwongen en aangehouden.

De verdachte, van 39 jaar uit Doetinchem, reed met forse snelheden over fietspaden, langs paaltjes en over een kruising.Er was op dat moment veel verkeer. De motoragent maakte een einde aan de gevaarzettingen door de scooterbestuurder tot stoppen te dwingen. Daarbij raakte de 39-jarigein onbalans en kwam tegen een hek terecht. De man is direct aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Bij verdere controle bleek dat hij reed zonder rijbewijs en dat debromfiets valselijk een blauwe kentekenplaatvoerde. Bij zijn insluiting op het politiebureau kwam nog een hoeveelheid drugs tevoorschijn. Voor overtreding van de Opiumwet wordt tegen de Doetinchemmereen afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten