112Gelderland

Doesburg - 5 mannen aangehouden voor vernieling

Vrijdagnacht rond 02.10 uur belde een getuige de politie dat een groep jongemannen in het centrum vernielingen aan het plegen was. Onder andere plantenbakken en verkeersborden moesten het ontgelden. Politieagenten gingen er meteen naartoe.

Op de Barend Ubbinkweg troffenagentendrie mannendievoldeden aanhet opgegeven signalement. Andere agenten zagenbij een jeugdcentrum twee mannen wegrennendie eveneens werden herkend op basis van signalement. Kort daarop werden de vijf aangehouden op verdenking van vernieling. Het gaat om mannen van 19 en 20 jaar afkomstig uit Angerlo en Doesburg.

De politie is de route die de mannen hadden gelopen afgereden en heeft een getuigenverklaring opgenomen.Agenten zagen dat verkeersborden waren vernield en bloempotten waren vernield. Zaterdagmorgen deed de politie een buurtonderzoek op de Kloosterstraat, Kloostersteeg en Kloostertuin. Meerdere bewoners deden aangifte. De gemeente zal benaderd worden voor het doen van aangifte van de vernielde verkeersborden.

De verdachten werdenovergebrachtnaarhet politiebureau en zijn verhoord. Het onderzoek loopt nog.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten