112Gelderland

Tiel - Getuigenoproep rond poging beroving

Zaterdagavond rond 22.00 uur vond er op de Inundatiedijk Zuid een poging tot beroving plaats. Twee jongens blokkeerden een 46-jarige fietser de doorgang en wilden hem spullen afhandig maken. Daarbij werd het slachtoffer van zijn fiets geduwd en bedreigd met vermoedelijk een stroomstootwapen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De 46-jarige Tielenaar fietste overhet fietspad parallel aan het Inundatiekanaal in de richting Passewaaij. Ter hoogte van het Linge-Waalpark bij de skateplek kwamen ineens de twee jongens, de een blank en de ander lichtgetint, tevoorschijn en bedreigden hem. Toen de man zich verweerde rende eerst de lichtgetinte jongen weg, en toen de man vervolgensom hulp riep ging ook de ander ervandoor.Beiden vluchtten het park in. Van de blanke jongen is een summier signalement bekend: 16 - 19 jaar, 1.70m lang en smal postuur.

De fietser, die ongedeerd bleef, waarschuwde de politie. Agenten namen ter plekke een aangifte op.

Op het moment van gebeuren zouden er meer mensen op het fietspad zijn geweest. De politie in Tiel roept dan ook getuigen op om zich te melden, via telefoonnummer 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten