112Gelderland

Velp - Rechercheteam onderzoekt woningbrand

Een Team Grootschalige Opsporing is sinds gisteren bezig met het onderzoek naar de brandstichting in een woning aan de Willemstraat in Velp, in de nacht van woensdag op donderdag 4 september. Bij deze brand raakten twee mensen ernstig gewond. De slachtoffers zijn een 27-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden woonachtig in Velp en afkomstig uit Slowakije.

De brand werd omstreeks 02.15 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Volgens getuigen zou er iets brandbaars de woning zijn ingegooid. Ook zouden er kort na het uitbreken van de brand n of twee personen op een scooter zijn weggereden.

Beide slachtoffers liepen ernstige brandwonden op en zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De overige bewoners kwamen met de schrik vrij.

Het rechercheteam is donderdag een uitgebreid onderzoek gestart, inclusief technisch onderzoek in de woning, buurtonderzoek en het horen van diverse getuigen.

Als er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord in de nacht van de brand en nog niet met de politie gesproken hebben, roept de politie hen met klem op om alsnog te bellen met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem reageren via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten