112Gelderland

Twente - Maiscampagne

De eerste maskneuzers zijn alweer gesignaleerd en landbouwers en loonwerkers zijn de komende tijd volop in actie om de mas van het land te halen. De politie doet een beroep op hen, maar ook op de overige weggebruikers om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. Om die reden zal de politie extra toezicht houden tijdens de mascampagne. Het gaat daarbij vooral om de verlichtingseisen en de belading van de voertuigen die met de masoogst bezig zijn. Ook achtergebleven modder op de rijbaan kan tot onveilige situaties leiden.

Controles De masoogst is weer begonnen en daarom start de politie in Twente wederom met extra controles op landbouwvoertuigen. Vooral maiskneuzers, hakselaars en silagewagens worden extra gecontroleerd. De controles vinden plaats om gevaarzetting, door het materieel dat gebruikt wordt tijdens de oogst, te voorkomen.

Eigenactie De politie doet een beroep op landbouwers en loonwerkers om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. Naast de technische staat van de betreffende landbouwvoertuigen dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Ook moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien.

Gevaar Wanneer het wegdek wordt vervuild met modder, zand, mas en regen, dan kan de weg spiegelglad worden. Daarom moet de bestuurder er bij vervuiling voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven slip gevaar of het modderbord.

Begrip De politie vraagt tijdens de drukke oogstwerkzaamheden om begrip van overige weggebruikers voor de landbouwvoertuigen. Daar staat tegenover dat in het belang van de verkeersveiligheid er niet eerst gewaarschuwd wordt bij overtredingen, maar er wordt direct een proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten