112Gelderland

Hedel - Krattendief dankzij speurhond en alerte burgers aangehouden

De politie heeft zondagochtend omstreeks 08.30 uur een 30-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een aantal kratten bij een bedrijf aan de Hootkamp in Hedel.

Agenten gingen naar de opgegeven locatie en hadden het kenteken en type auto van de meldkamer doorgekregen. Ook was er een summier signalement van de verdachte bekend. Onderweg er naar toe werd doorgegeven dat de verdachte met zijn auto pech had gehad en dat hij was opgepikt door een andere auto. Type en een gedeelte van het kenteken hadden de agenten doorgekregen. Onderweg kwamen zij de bewuste auto tegen, keerden hun auto en reden achter de auto aan.

Op de Steenweg ter hoogte van het tankstation troffen zij de auto aan met het bijrijdersportier open. In de auto zat een vrouw achter het stuur die vertelde dat de man die nu voor de politie op de vlucht was haar had gebeld omdat hij met pech langs de kant van de weg stond. Zij wist verder niets van de diefstal van de kratten. Mede dankzij een speurhond en oplettende burgers kon de verdachte na een korte zoektocht in de buurt van de watertoren worden aangehouden.

De gestolen kratten werden in de gestrande auto aangetroffen. Deze werd naar het bureau afgesleept voor nader onderzoek. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten