112Gelderland

Meteren - Alerte burger tipt politie

Zondagochtend vroeg omstreeks 05.45 uur werd een 25-jarige man uit Geldermalsen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een auto.

De politie kreeg van een melder door dat er twee mannen zeer genteresseerd waren in geparkeerde autos op de Vesting in Meteren. Ze zouden met een zaklamp de autos bekijken. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door de melder. Deze had gezien dat n van de twee was weggefietst. De agenten keerden hun auto en zagen nog net n van de twee mannen een brandgang in fietsen. Na wat zoekwerk troffen de agenten hem alsnog. Hij had een wat onsamenhangend verhaal en vertelde op zoek te zijn naar zijn maatje.

De agenten vroegen de man zijn zakken leeg te maken. Er kwamen diverse spullen te voorschijn waaronder een zaklamp. De agenten lieten de man weer gaan, maar werden even later weer door de meldkamer benaderd dat dezelfde melder had gezien dat de man na het vertrek van de agenten, iets uit de bosjes had gepakt. De agenten gingen terug en troffen de 25-jarige verdachte aan. Hij bleek een navigatiesysteem uit de struiken te hebben gepakt. De agenten hielden de verdachte aan en sloten hem in op het politiebureau in Tiel. Het onderzoek wordt voortgezet.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten