112Gelderland

Leeuwarden - Preventieve fouilleringsactie in binnenstad Leeuwarden

De politie heeft zaterdagavond en -nacht een preventieve fouilleringsactie gehouden in de binnenstad van Leeuwarden. Tijdens de actie werden 109 personen en 17 autos gecontroleerd. Daarbij werden drie wapens aangetroffen.

Een 25-jarige inwoonster van de gemeente Steenwijkerland was in het bezit van twee zakmessen en bij een 26-jarige inwoner van Sint Annaparochie werd een knipmes aangetroffen. De politie houdt periodiek preventieve fouilleringacties. Deze acties worden gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor de binnenstad aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In dit gebied geldt onder andere een messenverbod. Het verbod geldt voor alle voorwerpen die als steekwapen kunnen dienen, behalve als zij zo zijn ingepakt dat ze niet direct te gebruiken zijn.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten