112Gelderland

Agenten gewond bij aanhouding broers

Hattem - Twee agenten hebben diverse verwondingen opgelopen toen zij op zaterdag 29 december in Hattem twee broers (21 en 25 jaar) uit Wezep wilden aanhouden voor bedreiging en vernieling. Het duo verzette zich hevig en de agenten hebben zich na afloop onder doktersbehandeling moeten stellen.

De politie werd rond 10.10 uur gebeld, dat er iemand in een supermarkt in Hattem was bedreigd. Getuigen meldden even later, dat de auto van het slachtoffer op de parkeerplaats aan de Kleine Gracht beschadigd was. Er was een deuk ingetrapt en een spiegel vernield.

Agenten gingen op zoek naar de verdachten en troffen hen even later in een auto aan. Bij de aanhouding verzette het uit Wezep afkomstige duo zich dusdanig gewelddadig, dat de politie zelfs pepperspray gebruikte om hen onder bedwang te krijgen. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau in Apeldoornwaar zij zijningesloten (in verzekering gesteld).

Twee van de drie agenten moesten zich met kneuzingen en een hoofdwond onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de aanleiding en maakt proces-verbaal op. Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten