112Gelderland

Tiel - Twee jongens aangehouden

Maandagavond heeft de politie twee jongens uit Tiel van 15 en 16 jaar aangehouden bij het winkelcentrum Kamperfoelie in Tiel. Beiden worden verdacht van diefstal en/of heling van een snorscooter.

Surveillerende agenten troffen de beide jongens op een bankje bij het winkelcentrum aan. Ze schrokken toen de agenten hun richting op kwamen. Ze gooiden wat weg. Dit bleek later een jointje te zijn. Ze werden op grond van de Opiumwet gefouilleerd. Daarbij werden geen drugs aangetroffen.

Bij de jongens stonden twee snorscooters. Op de vraag van de agenten van wie deze waren gaven ze aan dat er n van hen was. De andere zou niet van hun zijn. Beiden stapten op n van bromscooters en reden weg maar bleven wel in de omgeving rondrijden kennelijk om te kijken wat er met de andere scooter zou gaan gebeuren.

De agenten controleerden via de meldkamer op wie zijn naam de bromscooter stond en belde de eigenaar op. Intussen was duidelijk geworden dat het contactslot er in zijn geheel uit was gesloopt en ook het slot van de buddyseat ontbrak. Via de telefoon werd aan de eigenaar gevraagd of het klopte dat zijn bromscooter bij het winkelcentrum stond. Hij gaf aan dat deze in zijn schuur zou moeten staan.

Omdat beide jongens nog in de buurt waren zijn deze door de agenten aangeroepen en aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten