112Gelderland

Veluwe Vijf woninginbraken op tweede kerstdag

Veluwe - Op tweede kerstdag zijn er vijf woninginbraken en n poging inbraak voorgevallen in de regio Noordwest-Veluwe. Inbrekers zijn zich ervan bewust dat veel mensen niet thuis zijn tijdens de feestdagen en maken hier misbruik van. In Ermelo is een verdachte aangehouden nadat de bewoners hem hadden overlopen. De politie onderzoekt alle inbraken en adviseert nadrukkelijk om alles goed af te sluiten en een lampje te laten branden als u weg gaat. Ook is het belangrijk om bij verdachte situaties in de buurt, bijvoorbeeld verdachte personen die in tuinen lopen of door ramen kijken, meteen de politie te bellen via 112 en kentekens en signalementen te noteren.

De inbraken vonden op woensdag 26 december plaats aan de Brederodelaan in Ermelo, de Korenbloemstraat en De Schauwhof in Putten en de J.P. Heijelaan in Harderwijk.

Aan de Hoge Wal in Ermelo was er sprake van een poging woninginbraak. De daders zijn hier niet binnen geweest.

De bewoners van de woning aan de Brederodelaan in Ermelo kwamen rond 20.00 uur thuis. Toen zij naar hun huis toe liepen, zagen ze de deur open en dicht gaan. Het echtpaar liep direct naar binnen. Hier zagen zij dat er iemand buiten voor het raam stond die er rennend vandoor ging. De politie werd gebeld en stelde een onderzoek in. Een getuige op straat verklaarde dat hij iemand vanaf de Brederodelaan richting de Harderwijkerweg had zien rennen. Agenten troffen de verdachte, een 21-jarige man uit Putten, aan bij een bushalte op de Harderwijkerweg. Hij kon geen verklaring geven over de reden waarom hij daar stond. Daarom is hij meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt of hij de inbraak daadwerkelijk heeft gepleegd. Bij de woning was een raam geforceerd. Het was niet direct duidelijk of er iets is gestolen uit de woning.

Ook bij alle andere woningen is men binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de woning aan de Korenbloemstraat in Putten zijn sieraden gestolen. Aan De Schauwhof in Putten was bij twee woningen ingebroken. Bij beide inbraken is onder meer geld gestolen. Ook uit de woning aan de J.P. Heijelaan in Harderwijk is geld gestolen.

De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. Zij vraagt mensen die in de omgeving van de inbraken iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen via 0900-8844.

Meer informatie en preventietips staan op

www.politie.nl .

/ / / / /

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten