112Gelderland

Samenwerken om vuurwerkoverlast tegen te gaan

In de gemeente Overbetuwe en Lingewaard is afgelopen jaren veel schade aangericht rondom de jaarwisseling. Prullenbakken, verkeersborden en andere objecten zijn vernield door vuurwerk. Onacceptabel vinden wij als gemeenten en politie! Daarom werken wij intensief samen om deze vernielingen te voorkomen.

In samenwerking met de gemeentelijke toezichthouders en jongerenwerkers gaat de politie intensief zichtbaar en onzichtbaar surveilleren en een zero-tolerance beleid voeren tegen overlastgevers. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van inwoners van beide gemeenten. Hen wordt gevraagd alert te zijn op overlast en vernielingen en dit door te geven aan de politie. Bewoners van wijken waar voorgaande jaren veel is vernield, worden hiervoor persoonlijk benaderd. In de aanloop naar de jaarwisseling gaat de politie meldingen, aangiften en getuigenverklaring van bewoners over overlast met voorrang behandelen.

Alle extra ogen en oren helpen bij de strijd tegen vandalisme. Bent u getuige van een vernieling Of ziet u iets verdachts bij u in de buurt Twijfel dan geen seconde en bel direct 112. Het is hierbij belangrijk dat u ons zoveel mogelijk informatie geeft:

locatie kenmerken van de mogelijke dader(s), zoals man of vrouw, lengte, haarkleur,soort en kleur kleding de eventuele vluchtrichting omschrijving van het eventuele vervoermiddel Film of fotografeer met uw mobiel

Samen met u kunnen we de daders op heterdaad betrappen en de schade op hen verhalen.

Op de volgende manieren kunt u de politie bereiken: 112 wanneer u getuige bent van een misdrijf of een verdachte situatie. 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken, bij vragen, problemen of meldingen waarbij geen zwaailichten nodig zijn. 0800-7000 wanneer u anoniem wilt blijven.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten