112Gelderland

Nijmegen - Poging zware mishandeling, verdachte aangehouden

Vrijdag omstreeks 18.35 uur meldde een getuige dat op de Hatertseweg een man door een andere man werd bedreigd met een mes. Meerdere politie-eenheden gingen onmiddellijk die kant op. De verdachte fietste ondertussen op een mountainbike weg. De (latere) aangever rende hem achterna en gaf aan de meldkamer steeds hun locatie door. Een motoragent was snel ter plaatse en in de Schouwenburgstraat kon de verdachte worden aangehouden.

De aangever, van 28 jaar uit Nijmegen, zat met een vriend op een bankje bij winkelcentrum Hatert toen eenhen onbekende man naast hen kwam zitten. Hij riep vanalles en beledigde de beide mannen. Ineens kwam hij met een mes op de 28-jarige af en probeerde hem te steken. Dit heeft de man af kunnen weren, maar tijdens de worsteling liep de28-jarige man wel een snee in zijn hand op.Toen de vriend de politie beldeging deverdachte, een 58-jarige Nijmegenaar, er snel vandoor. Zijn vlucht, via onder anderede Couwenbergstraat en de Menkemaborgstraat, was echtervan korte duur.

De 58-jarige verdachte is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Hij isgedurende verder onderzoek in verzekeringgesteld. Een aangetroffen mes werd inbeslaggenomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten