112Gelderland

Hengelo, Enschede - Onderzoek afsluiten abonnementen onder dwang

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar het onder dwang afsluiten van telefoonabonnementen bij makkelijk benvloedbare slachtoffers. Een 20-jarige Enscheder is als verdachte in dit onderzoek aangehouden.

De recherche kwam 1 mei jl.de man op het spoor nadat er tussen februari en mei meerdere meldingen werden gedaan dat mensen onder dwang telefoonabonnementen hebben moeten afsluiten. Vier Hengelose slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan.

Abonnementen Slachtoffers, meestal makkelijk benvloedbaar, werden door de verdachte benaderd met het verhaal dat ze eenvoudig geld konden verdienen wanneer zij een aantal telefoonabonnementen met een bijbehorende smartphone zouden afsluiten. Wanneer een abonnement was afgesloten moesten de slachtoffers de waardevolle nieuwe smartphones en contracten inleveren en de verdachte verkocht het toestel vervolgens door aan handelaren. De slachtoffers werd wijsgemaakt dat zij verder geen klant zouden blijven bij de telefoonmaatschappij waar zij de abonnementen hadden afgesloten. Dit bleek niet het geval, waardoor de slachtoffers maandelijks de kosten van de abonnementen moesten ophoesten.

Bedreiging De maandelijkse kosten bedroegen in alle gevallen vele honderden euros. Het afsluiten van de abonnementen en het innemen van de telefoons ging in n geval gepaard met bedreiging. De 20-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Meer slachtoffers De recherche heeft het vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vraagt gedupeerden alsnog aangifte te doen. Het team is bereikbaar via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten