112Gelderland

Wijchen - Agent op weg naar zijn werk vangt dief

Een agent in burger heeft maandagavond laat een 26-jarige man uit Litouwen aangehouden in de wijk Elsland in Wijchen. De agent had de man betrapt bij het stelen van een fiets op de Stationslaan in Wijchen.

De agent in burger reed met zijn auto naar zijn werk en zag bij het station in Wijchen een man met een fiets slepen, die op slot stond. Bij hem liep nog een tweede man. De agent zette een eindje verderop zijn auto neer en hield de man in de gaten. De mannen kwamen plotseling met hun auto met Litouws kenteken het parkeerterrein afrijden en gingen er met hoge snelheid vandoor.

De agent lichtte alvast de meldkamer in en zette de achtervolging in. Na een korte achtervolging reden de verdachten zich vast op de Oosterweg. Zij wisten toch hun auto te keren en vervolgden hun weg. Op de Geer reden zij zich weer vast en kon de agent in burger zijn auto dwars zetten zodat men er niet meer langs kon.

De beide mannen sprongen uit de auto enrenden beiden een andere kant uit. De agent in burger, die inmiddels ook hulp had van collegas, wist n van de verdachten aan te houden. De andere verdachtewist te ontkomen. De politie heeft nog wel met een politiehond gezocht maar de andere verdachte niet meer gevonden. De auto van de twee werd afgesleept. In de auto werd de gestolen fiets aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten