112Gelderland

Wees alert op woninginbrekers

Nijmegen, Tiel - Op Eerste en Tweede Kerstdag zijn in het hele werkgebied van Gelderland-Zuid zo'n 45 meldingen van woninginbraak binnengekomen. Tijdens de donkere dagen wordt er sowieso al meer ingebroken en inbrekers weten dat zeker ook de feestdagen bij uitstek dagen zijn dat mensen soms wat langer van huis zijn, bijvoorbeeld op familiebezoek of met vakantie. Wees hier alert op en neem zelf de nodige preventiemaatregelen.

De inbraken werden verspreid overde hele regio gepleegd,maar met name uit de plaatsen Tiel, Nijmegen,Culemborgen Geldermalsen kwamenmeerdere meldingen. Politieagenten zijn druk bezig met het opnemen van aangiften en doen ook tijdens kerst buurtonderzoek waar mogelijk. De afdeling forensische opsporing heeft gister en vandaag al in ongeveer de helft van het aantal zakensporenonderzoek gedaan. In een paar gevallen, waar ook opsporingsindicatie is, wordt na de kerst verder onderzoek gedaan.

De politie adviseert nadrukkelijk om tijdens afwezigheid de woning goed af te sluiten en waardevolle spullen niet in het zicht te leggen. Zorg ook voor goede verlichting bij toegangsdeuren. Gaat u wat langer weg of met vakantie Geef de woning een bewoonde indruk en vraag buren een oogje in het zeil te houden. Diverse wijkagenten sturen via Twitter waarschuwingsberichten uit of vragen getuigen van een woninginbraakom zich te melden.

Ziet u iets verdachts bij u in de buurt Twijfel geen moment en bel direct 112.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten