112Gelderland

Rheden/Doesburg - Bromfietscontroles: 30% van bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs

Maar liefst 30 % van het aantal bekeuringen voor gecontroleerde bromfietsers was voor het rijden zonder rijbewijs. Dat bleek tijdens een periode van gerichte bromfietscontroles de afgelopen maand in onder meer de gemeenten Rheden en Doesburg.

Tijdens een speciale thema-maand werd door de politie in de gemeenten Rheden en Doesburg extra gecontroleerd op brom- en snorfietsen in de periode van 13 maart tot en met 28 april. Op verschillende tijden en plaatsen werden steekproefsgewijs controles uitgevoerd. Van de naar schatting 200 controles werden in totaal 49 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. In 15 gevallen daarvan bleek dat de bestuurders zonder rijbewijs reden. Rijden zonder rijbewijs is niet alleen strafbaar, je bent ook niet verzekerd tegen schade die je met je brommer of snorfiets veroorzaakt.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten