112Gelderland

Politie zoekt specifieke getuigen brutale beroving

Nijmegen - De politie is op zoek naar twee meisjes die getuige zijn geweest van een beroving van een jonge vrouw, zondagochtend 18 november. Dit was de ochtend van de dag waarop de Zevenheuvelenloop was. De twee meisjes liepen die ochtend rond 05.45 uur langs dader en slachtoffer bij de pinautomaat van de Rabobank op het Keizer Karelplein.

Het slachtoffer fietste vanaf de frietkeet op het Keizer Karelplein naar de Van Trieststraat. Bij de Van Trieststraat sprong een man achter op haar fiets. Hij sloeg en schopte de vrouw en dwong haar vervolgens op de fiets via de St.Annastraat terug te rijden naar de pinautomaat van de Rabobank op het Keizer Karelplein. Daar moest de vrouw geld pinnen, waarna de dader er vandoor ging.

Bij de pinautomaat op het Keizer Karelplein kwamen twee meisjes voorbijlopen op het moment dat het slachtoffer daar met haar belager aankwam. Dit was om 05.45 uur, zondagochtend 18 november. Deze meisjes kwamen vanuit de richting Bisschop Hamerstraat en liepen richting Oranjesingel. Het slachtoffer sprak deze twee meisjes aan. Ook de dader sprak enkele woorden tegen hen. De twee meisjes reageerden hier echter niet op en liepen door. Tot op heden is niet bekend wie deze twee meisjes zijn. Zij kunnen echter belangrijke getuigen zijn en de politie wil hen dan ook dringend spreken.

Ben jij n van deze twee meisjes of weet u wie deze meisjes kunnen zijn, neem dan contact op met het Overvallenteam van Politie Gelderland-Zuid, te bereiken via 0900-8844.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de dader: man van 165 a 170 cm lang leeftijd 20 tot 30 jaar lichtgetinte huidskleur kaal of heel weinig haar op zijn hoofd sprak met een buitenlands accent had een lage mannenstem droeg donkere kleding

Het programma DossierGLD van Omroep Gelderland besteedt aanstaande donderdagavond om 18.20 uur aandacht aan deze zaak en dit wordt vervolgens gedurende de avond ieder uur herhaald.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten