112Gelderland

Dronken doorrijder aangehouden

Nijmegen-Lent - De bestuurder van een personenauto die vermoedelijk al in de omgeving van Rotterdam een aanrijdinkje veroorzaakte is uiteindelijk in Nijmegen tot stoppen gedwongen. Het voorval was vrijdagavond rond 21.15 uur.

De automobilist had na een inhaalmanoeuvre een andere auto geraakt, waardoor krasschade was ontstaan. De bestuurder van de aangereden auto deed vervolgens van Rotterdam tot aan Nijmegen pogingen om de ander te laten stoppen. Ondertussen belde hij de politie en gaf door wat er gebeurd was en waar hij zich bevond. Op de N325 bij Lent zagen agenten de twee auto's vervolgens rijden. Het viel de politiemensen meteen al op dat de bestuurder van de voorste auto slingerend reed. Nadat een stopteken was gegeven en de agenten de bestuurder konden aanspreken bleek al gauw dat deze onder invloed van alcoholhoudende drank was. Op het bureau bleek dit een promillage van 1,43 te zijn (625 ug/l), ongeveer drie keer het maximaal toegestane.

Het rijbewijs van de beschonken bestuurder, een 42-jarige man uit Papekop, is ingenomen. Hij krijgt proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. (BVH )

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten