112Gelderland

Vrouwen mee na mishandeling

Nijmegen - Donderdagavond zijn door de politie twee vrouwen van 27 en 48 jaar uit Beuningen aangehouden op het Stationsplein in Nijmegen. Aanleiding was de aanval op een man door het duo.

Rond 20.00 uur werd een steekincident gemeld bij het centaal station in Nijmegen. Beveiligingsmedewerkers overhandigden bij de komst van de politie aan hen een brievenopener, die bij dat incident was gebruikt. Als daders werden twee vrouwen aangewezen, die in de hal stonden.

Toen de politieagenten de vrouwen aanspraken reageerden beiden gemotioneerd; de jongste vrouw liet zich beledigend uit tegen beide agenten. Toen zij na herhaaldelijk aandringen niet wilde stoppen is de vrouw aangehouden. Daarbij gaf de verdachte een trap tegen het lichaam van de politieagent. Bij de insluiting van de verdachte bleek de vrouw een oestermes en steeksleutel bij zich te dragen. Deze zijn met de brievenopener in beslag genomen. De oudere aangehouden verdachte is een familielid; zij gaf aan een onbekende man geschopt en geslagen te hebben. Ook zij is aangehouden.

Een 28-jarige man heeft als slachtoffer van de aanval aangifte gedaan van de mishandeling. Hij verklaarde door de jongere vrouw te zijn aangevallen, mogelijk vanwege zijn huidskleur. Daarbij heeft de vrouw een steekbeweging naar zijn lichaam gemaakt met de brievenopener.

Na verhoor is de oudere verdachte vandaag weer in vrijheid gesteld; haar zaak wordt geseponeerd. De 27-jarige verdachte wordt vandaag met een dagvaardig in vrijheid gesteld; zij moet zich later verantwoorden bij Justitie in Arnhem.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten