112Gelderland

Arnhem - Rijden onder invloed en drugsbezit

Rijden door rood, slingerend rijgedrag en bijna een bromfietser omver rijden. Dat rijgedrag was voor de politie in Arnhem woensdagavond 29 januari voldoende aanleiding voor een controle. De bestuurder, een 33-jarige automobilist uit Ede, bleek onder invloed van drugs. In de auto werd onder meer Qat aangetroffen.

De controle vond plaats op de Apeldoornseweg. Bij controle werd tevens vastgesteld dat de 30-jarige bestuurder geen rijbewijs had. Hij vertelde zojuist Qat te hebben gebruikt en maakte een versufte indruk. Een bloedproef zal moeten uitwijzen welke stoffen de man gebruikt had waardoor zijn rijgedrag werd benvloed. In de auto werden twee bundels Qat aangetroffen. Bovendien werd een bedrag van enkele duizenden euros aangetroffen, waardoor ook de verdenking van het witwassen van geld rees. Daarom werden naast de bestuurder ook de overige inzittenden, twee mannen van 43 en 50 jaar eveneens uit Ede, aangehouden. De drie mannen zitten voorlopig vast.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten