112Gelderland

Voorthuizenaar (14) verdacht van brandstichtingen

Voorthuizen - De recherche in Voorthuizen heeft vanmiddag, woensdag 19 december 2012, een veertienjarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van een of meerdere brandstichtingen in zijn woonplaats. Een van de brandstichtingen waarvan hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest is die bij een supermarkt aan de Hoofdstraat, afgelopen maandag 17 december. De recherche doet daarbij tevens onderzoek naar afpersing van twee winkeliers in het dorp.

Afgelopen maandag werd brand gesticht bij een filiaal van de Jumbo aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. Personeel zag hoe vanuit een passerende groep jongens iets werd gegooid richting de zaak, waarna brand ontstond bij de toegangsdeur. De brand kon door snel ingrijpen in de kiem worden gesmoord.

Medio november kregen twee winkeliers uit het dorp van een onbekende afzender dreigbrieven, waarin geld geist werd. Daarbij werd gedreigd met brandstichting in de winkels van de slachtoffers. Die stapten evenwel naar de politie, die daarop een onderzoek instelde.

Intussen deden zich in het dorp tussen begin december en afgelopen maandag een drietal incidenten voor waarbij sprake was van brandstichting. Van de daders ontbrak tot dusver ieder spoor. Gedurende het onderzoek kwam de veertienjarige Voorthuizenaar als verdachte in beeld. Hij is vanmiddag aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld. Onderzocht wordt wat zijn rol in de zaak is geweest, waarbij ook gekeken zal worden naar verbanden met de afpersing van de winkeliers. De recherche sluit meerdere aanhoudingen in de zaak niet uit.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten