112Gelderland

Tieners opgepakt na afsteken zelfgemaakt vuurwerk op school

Zevenaar - Twee veertienjarige scholieren uit Duiven en Zevenaar zijn woensdagmiddag 19 december op hun middelbare school in Zevenaar aangehouden. Op het schoolplein bleek een zelfgemaakt stuk vuurwerk te zijn afgestoken waar de twee betrokken bij waren. Bij het voorval raakte niemand gewond.

De concirge ontdekte rond kwart voor n hevige rookontwikkeling op het schoolplein en zag dat er kennelijk iets in brand stond. De veertienjarige Duivenaar stond erbij en zou een zelfgemaakt stuk vuurwerk in brand hebben gestoken. De Zevenaarder meldde zich even later als degene die het vuurwerk had gemaakt. De twee werden aan de politie overgedragen. De Zevenaarder is na verhoor vrijgelaten. De Duivenaar werd na verhoor vrijgelaten en opnieuw aangehouden omdat hij eerdere schorsingsvoorwaarden voor een andere zaak overtreden had. Hij zit wederom vast. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt onder meer voor het ongeoorloofd vervaardigen van en het maken van vuurwerk.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten