112Gelderland

Actie preventief fouilleren

Apeldoorn Actie preventief fouilleren - De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december een actie met preventief fouilleren gehouden. Dit is in deze donkere maanden de tweede actie in het kader van de verbetering van de veiligheid in het uitgaansgebied. In totaal werden 1120 personen onderworpen aan een fouillering en werden 120 voertuigen en inzittenden gecontroleerd op wapens. Van de bestuurders van deze autos werd een blaastest afgenomen.

Tijdens de actie werden vijf messen en n afgebroken biljartkeu aangetroffen. Twee personen die in het bezit waren van een mes waren niet strafbaar. De drie andere personen die in het bezit waren van een mes kregen een proces-verbaal. De wapens zijn in beslag genomen. Een 27-jarige man uit Apeldoorn was in het bezit van een afgebroken biljartkeu. Hij kreeg hiervoor proces-verbaal. De man was het hier niet mee eens en schold agenten uit. Hij is aangehouden voor belediging en op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

Vijf personen hadden teveel alcohol gedronken. Zij kregen een proces-verbaal. Van n bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 19-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden omdat in zijn auto harddrugs en softdrugs werden aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor nader verhoor.

Agenten die mee deden aan de actie kregen veel positieve reacties van omstanders. Zij gaven aan blij te zijn met de actie en deze te steunen.

Van 25 oktober tot 17 december kan de politie in Apeldoorn preventief fouilleren op en rond het Caterplein. Politie, justitie en de gemeente Apeldoorn hebben gezamenlijk besloten tot deze maatregel. De maatregel is gericht tegen het dragen van wapens. De afgelopen jaren is de veiligheid in het uitgaansgebied verbeterd door de inzet van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De inzet van alle partijen is er nu op gericht om het uitgaansgebied veilig te houden.

201216 3792 / / 201216 3787 /

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten