112Gelderland

Man aangehouden na achtervolging

Beekbergen - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december, na een achtervolging, in Beekbergen een 34-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden. De man veroorzaakte onder invloed van alcohol een aanrijding, pleegde verschillende verkeersovertredingen en had toppen van hennepplanten in zijn auto liggen.

Agenten reden zaterdagavond 1 december rond 23.40 uur over de Gravenweg in Voorst, hier geldt een maximum snelheid van 60 km/uur, toen een personenauto hen met een te hoge snelheid tegemoet kwam.

De agenten keerden hun auto en wilden de automobilist laten stoppen. De automobilist verhoogde echter de snelheid. De agenten konden de man niet inhalen en reden achter hem aan over een afstand van ruim 11 kilometer over natte, smalle wegen waar een snelheid van 60 km/uur geldt. Hierbij werden verschillende keren snelheden van 150 km/uur bereikt en verdween de auto af en toe uit het zicht van de agenten. De auto reed via Klein Amsterdam, Klarenbeek en Loenen in de richting van Beekbergen.

Om het verkeer niet in gevaar te brengen stopten de agenten met de achtervolging. Zij hebben wel de bandensporen van de auto gevolgd. Dit kon omdat het had geregend en omdat er natte sneeuw was gevallen.

Tijdens het volgen van de bandensporen zagen de agenten dat op de Beekbergerweg in Loenen een lantaarnpaal over de weg hing.

De agenten reden door en zagen dat de auto die ze hadden achtervolgd in Beekbergen op de vluchtstrook van de oprit naar de A50 richting Arnhem stopte. Het bleek dat de auto aan de voorkant ernstig was beschadigd. Deze beschadiging ontstond toen de man tijdens zijn rit op de Beekbergerweg in Loenen een lantaarnpaal omver reed.

Na controle bleek dat in de auto toppen van hennepplanten lagen. Deze werden in beslag genomen. Ook bleek dat de man teveel alcohol had gedronken.

De 34-jarige Arnhemmer is aangehouden voor het verlaten van de plaats van ongeval, het veroorzaken van gevaar en hinder op de openbare weg, het rijden onder in vloed van alcohol en voor de overtreding van de Opiumwet. Aan het bureau bleek dat de uitslag van de ademanalyse 530 ug/l was. De man is ingesloten voor nader verhoor. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten