112Gelderland

Steenwijk - Zeer grote brand in horecapand

In een horecagelegenheid in het centrum van Steenwijk is vanmorgen brand ontstaan. Het gaat om een zeer grote brand. De hulpdiensten zijn bezig de brand en de effecten van de brand te bestrijden. Een groot deel van de winkels in Steenwijk in het centrum zijn gesloten en bewoners die niet in hun woning kunnen worden opgevangen in theater de Meenthe. Ook is er in een deel van Steenwijk geen elektriciteit.

De brand is rond 10.50 uur bij de hulpdiensten gemeld. De brandweer is direct met groot materieel uitgerukt. Het pand ligt midden in het centrum en er ontstond direct hevige rookontwikkeling. De brandweer is nog steeds bezig met het bestrijden van de brand.

Bewoners in het centrum die niet terug kunnen naar hun woningen worden opgevangen in theater de Meenthe aan het Stationsplein 1.

16.10 uur: Op dit moment kan een deel van de bewoners/winkeliers wel wer terug naar hun woning/pand. Dit geldt niet voor de mensen aan de koningstraat en het Marktplein.

16.45 uur: brandweer geeft het sein brandmeester en blijft nablussen. Er zijn nog steeds problemen met deelektriciteit.

18.30 uur: Op dit moment kunnen de bewoners van 34 woningen nog niet terug naar huis. Een deel van hen verblijft in de gemeentelijke opvang De Meenthe, waar de burgemeester hen regelmatig op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen.

Er is een gemeentelijk informatiepunt ingesteld. Informatie is te vinden op de site van de gemeente Steenwijkerland.

21.30 uur: De brandweer is nog bezig met bluswerkzaamheden. De netbeheerder werkt de hele nacht door om de stroomvoorziening weer op orde te krijgen. De bewoners van 14 woningen kunnen nog niet terug naar huis. 12 mensen brengen de nacht in hotels door. Het gemeentelijke informatienummer wordt tussen 23.00 - 08.30 uur gesloten. Voor belangrijke informatie kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten