112Gelderland

Bestuurders onder invloed

Heumen - In Nijmegen en Malden werden zaterdagochtend twee bestuurders aangehouden die teveel alcoholhoudende drank op hadden.

Rond 03 uur viel de bestuurder van een personenauto op de Rijksweg in Malden op bij surveillerende politiemensen. Hij kwam eerst met hoge snelheid aanrijden maar bij het zien van de politieauto sloeg hij plotseling een zijstraat in. De politie achtervolgde de bestuurder tot bij zijn woning in Heumen. De man reed hierbij voortdurend te hard. In Heumen werd de bestuurder, een 20-jarige Heumenaar, aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat hij als beginnend bestuurder teveel alcholhoudende drank had genuttigd. Hij moest mee naar het politiebureau, waar bleek dat zijn alcoholpromillage 0,59 was (260 ug/l). Voor een beginnend bestuurder is 0,2 (90 ug/l) het maximaal toegestane. Tegen de Heumenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.Enige tijd later, rond 04 uur, kregen surveillerende agenten van de meldkamer door dat een man onder invloed van alcohol zojuist vanaf de Waalkade in Nijmegen was vertrokken. Omdat de auto een uit Veenendaal afkomstig kenteken had, vatten de agenten post op de Waalbrug. Daar kwam even later de betreffende bestuurder al slingerend voorbijrijden. De bestuurder, naar later bleek een 50-jarige man uit Veenendaal, kreeg een stopteken en al bij het eerste contact bleek dat hij aardig onder invloed van alcoholhoudende drank was. Op het politiebureau bleek dat de 50-jarige onderweg was geweest met een promillage van 1,82 (795 ug/l). Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 9 uur. Tegen de Veenendaaler wordt proces-verbaal opgemaakt.

(00)

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten