112Gelderland

Brandstofdieven betrapt

Nederasselt - Een man en een vrouw zijn woensdagochtend rond 00.00 uur betrapt op het stelen van diesel. Het duo is even later, nadat de eigenaar van de brandstof de politie waarschuwde, op snelweg A73 aangehouden. De diefstal was op de Broekstraat in Nederasselt.

De eigenaar van de diesel werd door een alarm geattendeerd op de diefstal. Toen hij bij zijn vrachtwagen kwam, zag hij dat daarachter een personenauto stond met daarin een man en een vrouw. Hij sprak het tweetal aan, maar de man startte de auto en ging er vandoor. Hierop zette de vrachtwageneigenaar de achtervolging in en waarschuwde tegelijkertijd de politie. Deze kon de personenauto met de man en de vrouw op de A73, bij knooppunt Neerbosch, aanhouden. Het gaat om een man en een vrouwuit Nijmegen,beide 49 jaar oud.

Bij nader onderzoek aan de vrachtwagen bleek dat inderdaad gepoogd was diesel uit de tank te halen.In de auto van de twee verdachten vonden de agenten een jerrycan; deze werd inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten