112Gelderland

Horssen - Brutale fietsendief gepakt

Een 15-jarige jongen uit Druten zag dinsdagochtend rond 01.30 uur dat zijn fiets verdwenen was. Die had hij rond 19.30 uur gestald bij het dorpshuis in Horssen.

De 15-jarige liep vervolgens richting zijn woonplaats Druten. Bij een woning aan de Rijdt in Horssen zag de jongen zijn fiets staan. De fiets stond op slot, terwijl de Drutenaar zelf zijn fiets niet op slot had gezet toen hij hem stalde. De 15-jarige pakte vervolgens zijn fiets op en nam hem met het achterwiel omhoog mee. Op dat moment kwam een groepje jeugdigen aanlopen. En van de jeugdigen trok de fiets uit de handen van de 15-jarige en opende met het sleuteltje het slot. Hij zei daarbij dat hij de fietssleutel had en dat het dus zijn fiets was. Vervolgens reed hij op de fiets van de 15-jarige weg richting Druten.

De 15-jarige belde de politie, die het groepje tussen Horssen en Druten aantrof. Ook de jongeman die op de fiets van de 15-jarige reed was erbij. Hij is aangehouden ter zake fietsendiefstal. Het betreft een 17-jarige jongen uit Beneden-Leeuwen.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de 17-jarige. De fiets is terug naar de eigenaar.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten