112Gelderland

Aanhouding met verzet

Druten - Donderdagavond maakte een bezoeker aan de Leste Mert aan aanwezige politieagenten kenbaar dat hij op de Markt, bij het kermisterrein, door een man geslagen was. Net op het moment dat zij de vermoedelijke verdachte hadden achterhaald en hem aan wilden spreken, rende deze er vandoor.

Met de fiets waren de agenten sneller, maar in een poging om toch weg te komen dook de verdachte ter hoogte van de Rieffhof een tuin in. De agenten omsingelden hem en verzochten de man,later bleek een 21-jarige inwoner van Wamel, om mee te komen. Hieraan gaf hij geen gehoor en probeerde weer weg te komen. Daarbij sloeghij een agent met zijn elleboog in hetgezicht en maakte ook daarna meerdere slaande bewegingen. Een andere politieman schoot te hulp waarop de21-jarige werd aangehouden voor mishandeling. De verdachte werd geboeid, maar bleef recalcitrant, en isvervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens verhoorbekende de man uit Wamelde mishandeling op de kermis, maar ontkende de politieman opzettelijk geslagen te hebben. Die liep eenlichte verwonding op. In de loop van de middag is de verdachtein vrijheid gesteld. Hij zal een strafbeschikking krijgen. (08)

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten