112Gelderland

Controle fietsverlichting

Apeldoorn - De politie heeft donderdagochtend 6 december een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Heemradenlaan in Apeldoorn. In totaal kregen 21 fietsers een bekeuring.

De controle werd gehouden ter hoogte van de school de Heemgaard. Tijdens de controle bleek dat veel scholieren hun fietsverlichting niet in orde hebben. Het voeren van goede fietsverlichting is van levensbelang in de donkere maanden van het jaar. In totaal kregen 21 fietsers een bekeuring omdat ze geen goede verlichting voerden.

Jaarlijks gebeuren er in de donkere maanden meer ongevallen doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Hoewel er geen exacte ongevalcijfers bekend zijn, is het wel duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan regelmatig betrokken zijn bij een ongeval of bijna-ongeval. De komende tijd houdt de politie regelmatig fietsverlichtingscontroles.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten