112Gelderland

Oplichters het dak op

Culemborg - Een bewoonster aan de Prins Bernardstraat in Culemborg voelt zich opgelicht door 2 mannen die noodzakelijke reparaties aan het dak van haar woning hebben uitgevoerd. Hun opdringerige gedrag, slechts een ladder als gereedschap en hun rekening van enkele duizenden euros waren voor het slachtoffer aanleiding om aangifte van oplichting te doen bij het lokale politieteam.

De onbekende mannen belden dinsdagochtend aan en beweerden dat het dak gerepareerd moest worden om ernstige schade te voorkomen. Op hun voorstel ging de vrouw in, met grote schrik als gevolg toen de rekening werd gepresenteerd.

Buurtonderzoek Na hun vertrek bleek uit het buurtonderzoek van de politie, dat de mannen eerder ook actief zijn geweest. Een buurtbewoner is toen echter niet op hun aanbod ingegaan. Op dit moment is bekend dat de mannen reden in een grijze Opel combo.

De politie verzoekt bij verdachte situaties of soortgelijke incidenten, direct melding te doen. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot.

Op veel manieren wordt door personen geprobeerd om aan geld of waardevolle goederen te komen door zich voor te doen als een serviceverlener om bv. een woning binnen te komen. Neem de tijd om een goede afweging te maken voor de aangeboden dienst, als u bezoek aan de deur krijgt.

Met name oudere, alleen wonende mensen worden soms bezocht door personen met minder goede bedoelingen. U kunt altijd vragen naar legitimatie. Meld, voordat u dit aanneemt, dat u even met het bedrijf of de organisatie zult bellen. Als de persoon een legitimatiebewijs afgeeft, sluit dan de deur en bel inderdaad met het daarop vermelde telefoonnummer. Een bank vraagt u nooit om een pincode. Deze hoeft u dus ook niet te geven. Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan naar de politie, 0900 - 8844 en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen. Kijk voor meer tips op www.politie.nl

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten