112Gelderland

Oplichters actief bij ouderen

Culemborg - De politie heeft de afgelopen week twee meldingen gekregen over twee mannen die vooral bejaarde mensen aanbieden om iets aan hun woning op te knappen en daar grote bedragen voor vragen als de werkzaamheden lijken te zijn uitgevoerd.

Een 73-jarige bewoner van de bloemenbuurt in Culemborg deed aangifte van oplichting. Op woensdag 14 november waren twee mannen aan de deur geweest die vertelden dat ze gezien hadden dat een steen in de schoorsteen los zat. Ze boden aan om dat even te repareren. Ook zouden ze een lekkage op het platte dag repareren. Toen de mannen na korte tijd aangaven dat de klus geklaard was, werd een rekening van meer dan 1400 Euro gepresenteerd. De bewoonster moest met de mannen naar de bank om dit geld op te halen.

Een oudere dame in diezelfde buurt werd bijna slachtoffer. Toen de mannen, vrijwel zeker dezelfde, aan de deur kwamen met het aanbod om haar woning op te knappen waarvoor zij direct een aanbetaling moest doen, vertrouwde zij het niet en is niet op het aanbod van de mannen ingegaan.

De politie wil nadrukkelijk nog eens waarschuwen voor dit soort praktijken. Als er werkzaamheden aan uw woning moeten gebeuren, kies dan een aannemer die u kent en vraag altijd een offerte voordat u werkzaamheden laat uitvoeren. Als u toch onder druk wordt gezet kunt u altijd de politie bellen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten