112Gelderland

Agenten vinden drugs bij controle

Lienden - Bij een routinecontrole van de bestuurder van een auto in Lienden hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een 23-jarige man uit Rhenen verschillende soorten drugs aangetroffen. Een tweede verdachte probeerde te ontsnappen.

Agenten zagen een auto rijden op de N320 ter hoogte van Lienden. Ze besloten de bestuurder te controleren op het gebruik van alcohol. Toen de auto op De Hofstede in Lienden was gestopt, stapte de bijrijder snel uit en rende het weiland in. Een agent zette direct de achtervolging in. De bestuurder werd gefouilleerd waarbij een flesje met 100 ml. vermoedelijk GHB, enkele pillen XTC en een zakje wiet werden aangetroffen. De bestuurder is aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Meerdere eenheden gingen op zoek naar de man die gevlucht was. Daarbij is ook een hond ingezet. De ingezette politieheli werd teruggeroepen in verband met een incident elders in het land. Uiteindelijk kon ook deze man, een 25-jarige Liendenaar, worden aangehouden. Hij bleek gesignaleerd te staan voor het niet voldoen aan schorsingsvoorwaarden in verband met een eerdere veroordeling.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten