112Gelderland

Aanhouding in onderzoek woningoverval Lobith

Lobith - In een onderzoek, naar aanleiding van een aangifte van een gewelddadige diefstal uit een huis in Lobith heeft de politie vorige week een verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige inwoner van Lobith.

Het slachtoffer, een 57-jarige Lobithenaar, meldde zich in de vroege ochtend van zondag 3 februari bij de politie met het verhaal dat hij in huis zou zijn overvallen. In het daarop volgende onderzoek kwam de 21-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer als verdachte in beeld die vorige week woensdag 13 februari werd aangehouden.

Inmiddels is het onderzoek afgerond en is de verdachte intussen weer op vrije voeten. Op basis van het onderzoek is vastgesteld dat er in de woning van het slachtoffer een confrontatie heeft plaatsgevonden. Daarbij is onduidelijk of er al dan niet iets is weggenomen. Ook is gebleken dat er eerder in die bewuste nacht, op een andere locatie in Lobith, een confrontatie heeft plaatsgevonden tussen beide mannen. De Lobithenaren kenden elkaar. De politie maakt proces-verbaal op, het Openbaar Ministerie beslist verder wat er met de zaak gebeurt.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten