112Gelderland

Politie onderzoekt brandstichtingen in Scherpenzeel

Scherpenzeel - De politie is met een onderzoek bezig naar een aantal brandstichtingen in Scherpenzeel. In 2012 gingen in deze plaats meerdere vuilcontainers, tuinhagen en schuttingen in vlammen op. De grootste brand woedde in de nacht van zondag 28 oktober toen het Groene Kruisgebouw aan de Vijverlaan in vlammen op ging. De politie vraagt tips over de verdachten. Dit kan via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

In het jaar 2012 hebben er diverse branden in Scherpenzeel gewoed, waarbij vaak en al snel het vermoeden van brandstichting ontstond. Bij de branden gingen soms vuilniscontainers, een toiletunit, een schutting of heg in vlammen op. In sommige gevallen ontstond er zelfs schade aan een aangrenzende schuur of woning.

De hevigste brand woedde op zondag 28 oktober kort na 02.00 uur. Toen ging het gebouw van het Groene Kruis aan de Vijverlaan in vlammen op. Diezelfde nacht vielen aan de Parklaan een houten schutting en diverse vuilcontainers ten prooi aan vlammen. In alle gevallen was er sprake van brandstichting.

Op zondag 2 februari van dit jaar rond 01.30 uur woedde er weer een brand. Aan de Parklaan stond een grijze vuilniscontainer in brand waardoor ook een heg vlam vatte. De brandweer bluste het vuur.

De politie stelde na iedere brand een (buurt)onderzoek in, maar dit resulteerde nog niet in de aanhouding van verdachte(n). Ook de extra surveillances van de politie zorgden niet voor een aanhouding.

Aangezien de branden vooral in Scherpenzeel Zuid hebben gewoed, doet de politie nogmaals een beroep op buurtbewoners die mogelijk bruikbare informatie hebben.

"Soms, en dat merkt de politie, denken getuigen dat de politie al op de hoogte is van bepaalde informatie en dan blijkt dat niet te kloppen", merkt unitchef Plageman op."Ook zorgen de branden voor onrust bij buurtbewoners, zeker bij de oudere mensen in deze wijk, en dat is heel begrijpelijk".

Er wordt nu een flyer- en posteractie gehouden om informatie die nog niet met de politie gedeeld is, boven water te krijgen.

De politie verspreidt huis-aan-huis flyers in de wijk, via de gemeente. U kunt uw tips aan het team dat de branden onderzoekt kwijt via 0900 8844 of ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer hiervan is 0800 7000.

De politie vraagt wanneer men getuige is van een brandstichting om 112 te bellen en zoveel mogelijk informatie over de dader(s) aan de politie door te geven. Zij vraagt ook om bij brandstichtingen altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl.

Einde bericht

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten