112Gelderland

Jongens vast voor overvalpogingen bij ouderen

Harderwijk - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen twee jongens die ervan verdacht worden drie overvalpogingen op oudere bewoners gepleegd te hebben. Het duo, van 15 en 16 jaar, is eind januari aangehouden. Bij de drie pogingen kwamen de jongens de woning niet binnen door het kordate optreden van de bewoonsters.

Op zondagavond 16 september rond 20.15 uur is de bewoonster van een woning aan de Bredeweg in Hierden opgeschrikt door een gemaskerde man die haar vanaf buiten bedreigde. De woning was goed afgesloten waardoor de overvaller niet binnen kwam. Wel eiste hij geld en maakte hij dreigende gebaren. De onbekende man ging er zonder buit vandoor. Omdat het slachtoffer kort voor het incident twee schimmen bij de oprit had gezien, kon niet worden uitgesloten dat er twee daders betrokken waren bij dit incident.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juni is er rond 01.40 uur aangebeld bij een bejaarde bewoonster van een woning aan het Jannevroupad in Harderwijk. Toen de vrouw opendeed, stond ze oog in oog met een jongen met een mes. Hij eiste geld. De bewoonster sloeg direct de deur dicht en belde de politie. De jongen ging er zonder geld vandoor.

Op zaterdagavond 22 september sloeg men weer toe bij een woning aan het Jannevroupad in Harderwijk. Er is rond 23.15 uur aangebeld. Toen de bewoonster - op leeftijd - de deur voorzichtig opende, probeerde een jongen de deur open te duwen. De bewoonster sloeg de deur dicht. De onbekende man trapte nog een ruitje in en ging er daarna vandoor.

Het overvallenteam stelde een uitgebreid onderzoek in en kwam het duo tijdens het onderzoek op het spoor. De jongens uit Ermelo en uit de gemeente Harderwijk zijn eind januari aangehouden. Zij zitten nog vast. De slachtoffers zijn hierover genformeerd. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. / / Einde bericht

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten