112Gelderland

Vernielers aangehouden dankzij alerte getuigen

Ede - De politie heeft zaterdagavond 26 januari dankzij alerte getuigen twee jongens aangehouden. De twee maakten deel uit van een groepje jongeren dat vernielingen pleegde bij een voetbalvereniging aan de Koekeltse Boslaan. De twee worden vandaag, zondag, verhoord.

Een groepje jongens viel zaterdagavond op omdat ze sneeuwballen gooiden tegen de ramen van huizen in de omgeving van de Koekeltse Boslaan. Bewoners uit de buurt volgden de jongens en belden de politie toen ze zagen dat degroep vernielingen pleegde bij de voetbalvereniging. Toen depolitie eraan kwam, stoof de groep uiteen. De agenten vonden twee van dejongens, liggend in de sneeuw.Op de parkeerplaats van de voetbalvereniging lagen twee fietsen met verbogen wielen en kapotte kettingkast en verlichting.

De twee jongens, beiden 17 jaar oud uit Ede, zijn aangehouden en hebben de nacht in de politiecel doorgebracht. Hun ouders zijn geinformeerd over de aanhouding. Vandaag, zondag, worden de twee verhoord. De politie is nog op zoek naar de overige betrokken jongeren.

De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van de twee fietsen die vernield zijn op de parkeerplaats bij de voetbalvereniging aan de Koekeltse Boslaan. Mocht u een van hen zijn, neemt udan contact op met de politie via 0900-8844 voor het doen van aangifte.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten