112Gelderland

Hoog Soeren - Bestuurder ramt 2 politievoertuigen

Op de A1 ter hoogte van Hoog Soeren reed een onoplettende automobilist zaterdag rond 07.30 uur zonder vaart te minderen door een afzetting en ramde twee stilstaande politievoertuigen. Agenten waren daar bezig met de afhandeling van een eerdere aanrijding en begeleidden de doorstroming van het verkeer. Niemand raakte gewond. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Enschede, werd meteen aangehouden.

Rond 07.15 uur vond een aanrijding plaatstussen twee personenauto's op de A1 richting Amersfoortwaaropmeerdere politie-eenheden ter plaatse gingen voor hulpverlening. Geen van de inzittenden bleek gewond maar aangezien beide voertuigen midden op de weg stonden, moest het overige verkeer in goede banen geleid worden.

Meerdere opvallende politieauto's stonden met onder meer blauw zwaailicht aan ter beveiliging geparkeerd. Een agent die bezig was om hetverkeer over een andere rijstrook te begeleiden zag vanuit de richting Deventer ineens een auto met volle vaart op zichaf komen.De bestuurder ramde een eerste politieauto en verloor vervolgensde machtover het stuur. De agent wistbijtijds weg te rennenwaarna een tweede politieautoende vangrail werden geraakt. Door het incident werd de A1 naar Amersfoort tijdelijk afgesloten, Rijkswaterstaat kwam ter plaatse en stelde een omleiding in.De politie deed onderzoek naar de toedracht. Agenten namen diverse getuigenverklaringen op en Verkeersongevallenanalyse heefttechnisch sporenonderzoek gedaan.

De 19-jarige man is ter plekkeaangehouden op verdenking van overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet, het in gevaar brengen van deverkeersveiligheid, envoor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook is een alcoholtest bij hem afgenomen.Tegende verdachte zal proces-verbaalworden opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten