112Gelderland

Gelderland - Zes bestuurders rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari heeft de politie in Gelderland van vier automobilisten, n tractorbestuurder en een snorfietsster het rijbewijs ingevorderd omdat zij met ruimschoots teveel drank op achter het stuur zaten. De politie maakt tegen alle bestuurders proces-verbaal op.

Vrijdag meldde een 49-jarige vrouw uit Zutphen zich rond het middaguur op het politiebureau omdat ze haar portemonnee kwijt was. De baliemedewerkster rook een sterke alcohollucht en had gezien dat de vrouw op een snorscooter aan kwam rijden. De vrouw blies bij de ademanalyse 955 ug/l.

Vrijdagavond reed een automobiliste op de Schaarsdijkweg in Tiel rond 23.15 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal aan, nadat ze de macht over het stuur verloor omdat ze remde voor een overstekende scooter. Er kwam een ambulance ter plaatse maar het letsel viel mee. De vrouw blies op het politiebureau 965 ug/l.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam om 00.45 uur een melding binnen over een voertuig op de toerit naar de A2 bij Zaltbommel. Een 46-jarige man uit Waardenburg bleek op een kruising voor de toerit tegen een grote ANWB bewegwijzering te zijn aangereden. Vervolgens heeft hij alsnog geprobeerd om zijn weg te vervolgen tot zijn auto het na ongeveer 200 meter begaf en hij op de toerit strandde. De man had wat kleine verwondingen in zijn gezicht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij blies op het politiebureau 565 ug/l.

Om 01.45 uur meldde een getuige dat hij een tractor slingerend zag rijden over de Geldersedijk in Hattem. De politie ging direct ter plaatse en zette de tractor aan de kant. De tractor werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Hattem. Hij blies op het bureau 475 ug/l. Zijn tractorrijbewijs is ingevorderd.

Om 02.25 werd een auto in de sloot aangetroffen langs de Batendijk in Haarlo. De politie trof niemand bij de auto aan. Aan de schade te zien had de auto vermoedelijk eerst een boom geraakt en was de bestuurder daarna in de sloot beland. Bij het uitkijken naar de bestuurder trof de politie ruim een kilometer verderop de verdachte aan, bleek te gaan om een 24-jarige man uit Haarlo. De man had deels natte kleding en diverse kleine wondjes. De man was duidelijk onvast ter been en is aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plek van een ongeval. Hij blies op het politiebureau 520 ug/l.

Om 03.40 uur werd een 60-jarige man uit Rheden ter controle staande gehouden door de politie op de Worth Rhedenseweg in Rheden. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man blies op het bureau 590 ug/l.

Alcoholgebruik in het verkeer is vooral levensgevaarlijk en wordt dan ook streng bestraft. Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR in de meeste gevallen ook een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn; de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer, of aanmelding voor het Alcoholslotprogramma. De bestuurder betaalt de kosten voor deze maatregel zelf en die kosten bedragen al gauw vele honderden euros. Zie voor meer informatie www.cbr.nl

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten