112Gelderland

Zaltbommel - Mannen beroofd, politie zoekt getuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 november is een 36-jarige man uit Veghel door meerdere daders beroofd van zijn portemonnee, bedreigd met een wapen en mishandeld. De beroving vond plaats in het park aan de Boschstraat in Zaltbommel, in de buurt van de begraafplaats. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

De politie werd rond 01.30 uur gebeld door een buurtbewoner, die de man hoorde roepen. De politie ging direct ter plaatse en trof de hevig geschrokken en ook gewonde man aan. Een ambulance kwam ter plaatse om zijn verwondingen te behandelen. De man verklaarde vrijwel direct nadat hij het park ingelopen was te zijn belaagd door vier mannen, die hem schopten en sloegen, en bedreigden met een vuurwapen of iets wat erop leek. De mannen gingen er met zijn portemonnee vandoor. Qua signalement is op dit moment alleen bekend dat het om vier in het donker geklede mannen of jongens ging die hun gezichten bedekt hadden.

Afgelopen dinsdag, 3 november rond 19.30 s avonds, is ook sprake geweest van een beroving door meerdere daders, in dezelfde omgeving. Een man zou toen aan de Oliemolen in Zaltbommel beroofd en bedreigd zijn door drie daders, die hem dwongen zijn bankpas en telefoon af te geven. De daders waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Ook bij dit incident is gedreigd met een vuurwapen, of iets wat er op leek. De daders waren weggerend in de richting van het park.

Het slachtoffer is na de beroving met zijn auto ruim een half uur onderweg geweest naar een bekende en heeft van daaruit de politie gebeld. Hij heeft nog geen aangifte kunnen doen, waardoor de informatie die de politie heeft over dit incident nog beperkt is.

De politie is erg benieuwd of er mensen zijn die dinsdagavond of afgelopen nacht verdachte personen of voertuigen in de omgeving hebben gezien die mogelijk bij de berovingen betrokken waren. Denkt u iets gezien te hebben of weet u meer, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). / 537155

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten