112Gelderland

Didam/Angerlo, Velp - Aanrijdingen onder invloed van alcohol

Vrijdagavond veroorzaakten twee dronken bestuurders aanrijdingen/schade in Didam en Velp. In beide gevallen waarschuwden getuigen de politie, wat resulteerde in onderzoek en aanhouding van de verdachten.

Rond 23.30 uur maakte een alerte bewoner in Angerlo melding van een auto met schade aan de Ganzepoelweg.In de auto lag een man te slapen.Agenten gingen er meteen naartoe en zagen in de auto, waarvan de motorkapnog warm aanvoelde, meerdere flessen wijn liggen. Ze namen bij de bestuurder, een 41-jarige inwoner van Dieren, een blaastest af die met een "F" uitslag al duidde opbehoorlijk alcoholgebruik. Op de onvermijdelijke ademanalyse op het politiebureau blies de mande hoge uitslag van 1245 ug/l; 220 ug/l geldt alswettelijk strafbare limiet.

De 41-jarigezou eerder op de avond op de Bievankweg in Didam tegen een lantaarnpaal zijn gereden. Getuigen daar hadden gezien dat hij slingerend reed vanaf de afrit van de A18 en vervolgens schade veroorzaakte. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen.

Bij hetnatrekken van zijngegevensbleekbovendien datde verdachteniet meer in bezit is van een geldig rijbewijs. Voor dit feit wordt apart proces-verbaal opgemaakt. De Dierenaarkrijgt een dagvaarding.

Ook inVelp veroorzaakte een dronken bestuurder schade. Rond 20.45 uur ontving de politie een melding dat een brommobiel op de Titus Brandsmastraat tegen meerdere geparkeerde voertuigen was gereden. De bestuurder werddoor buurtbewoners tegengehouden.Agenten trof hen aan bij de brommobiel die tegen een autobus aan stond. De 46-jarige man uit Velp blies ook een "F" en vervolgens 900 ug/l op de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. ,,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten