112Gelderland

Ede - Een goed gevulde broek

De politie heeft donderdagavond op de Gerard Doustraat in Ede na een korte achtervolging drie verdachten aangehouden op verdenking van sieradendiefstal. De inzittenden van 27, 25 en 23 jaar zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de sieraden.

Surveillerende agenten zagen een huurauto rijden met drie inzittenden en wilden dit voertuig aan een routinecontrole onderwerpen. De auto ging er snel vandoor na het geven van een stopteken. Plotseling stopte de auto en zette de 27-jarige bestuurder uit Weert het op het lopen, maar is na een korte achtervolging aangehouden. De andere twee inzittenden bleven zitten en werden gecontroleerd.

Bij de 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zagen de collegas een zeer grote bobbel in zijn broek zitten. Deze verdachte probeerde rennend er vandoor te gaan, maar is snel staande gehouden. Het viel de agenten op dat zijn bobbel na het rennen uit zijn broek was verdwenen. Bij onderzoek in de omgeving vonden de agenten op een sok gevuld met sieraden. De politie bekijkt of de sieraden inderdaad in het bezit zijn geweest van de verdachten.

Omdat niemand zich kon identificeren zijn alle drie de inzittenden, waaronder ook een 23-jarige man uit Ede voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar doet de politie onderzoek naar de verdachten en of de sieraden van diefstal afkomstig zijn.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten