112Gelderland

Arnhem - Politie onderzoekt kogelinslagen gebouw

De politie in Arnhem-Zuid doet onderzoek naar enkele kogelinslagen in een gebouw aan de Zwanebloemlaan. In het gebouw, waarin een peuterspeelzaal is ondergebracht zijn recentelijk enkele inslagen gevonden die kennelijk afkomstig zijn uit een schietwapen.

De eerste inslagen werden ontdekt op maandagochtend 1 juni en moeten tussen vrijdag 29 mei en de daaropvolgende maandag zijn ontstaan. Een eerste onderzoek leverde nog geen concrete aanknopingspunten naar een dader op. Enkele dagen later, op vrijdagochtend 5 juni, werd wederom een kogelinslag aangetroffen. Ook nu kon uit sporenonderzoek worden vastgesteld dat het om inslagen uit een schietwapen ging maar ontbreekt een spoor naar de dader.

Gezien de tijdstippen waarop de inslagen moeten hebben plaatsgevonden, namelijk buiten de openstelling van de peuterspeelzaal, is het niet aannemelijk dat de inslagen gericht zijn op het personeel of kinderen, noch op het gebouw zelf. De politie vermoedt dat iemand een wapen heeft willen testen op een object.

De politie roept getuigen op te reageren als ze informatie hebben die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van de dader. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem reageren Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Omdat gemeente en politie niet kunnen uitsluiten dat er een kans op herhaling bestaat, zijn er uit voorzorg bewakingscameras rond het gebouw geplaatst. De peuterspeelzaal is inmiddels op een andere locatie ondergebracht.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten