112Gelderland

Verdachten scooter-beroving aangehouden

Nijmegen - Zondagmiddag rond 16.45 uur hielden agenten twee jongens aan op verdenking van een beroving. Het duo had iemand geslagen en met een mes bedreigd en diens scooter meegenomen.

Het voorval was op de 60e straat Aldenhof rond 15.00 uur. Een 16-jarige jongen kwam op zijn scooter op een schoolplein en trof daar twee vage bekenden van hem. Na een woordenwisseling ontstond een ruzie, waarbij de16-jarige werd geslagen en er met een mes werd gedreigd. Toen de 16-jarige op zijn scooter probeerde te vluchten, kwam hij ten val. De jongen die de 16-jarige had geslagen ging er samen met zijn maatje vandoor op de scooter van de 16-jarige.

De 16-jarige meldde het incident bij de politie en deed aangifte. Omdat hij wist te vertellen waar de hem bekende daders ongeveer woonden, kon de politie rond 16.45 uur een eerste verdachte aanhouden. Dit betreft en 13-jarige jongen uit Nijmegen. Hij bekende direct bij het voorval aanwezig te zijn geweest.

Rond 17.00 uur hield de politie een tweede verdachte aan, een 18-jarige Nijmegenaar.

Het tweetal is in verzekering gesteld en zal de komende tijd nader gehoord worden. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten